Toukokuu 2030

Hyvää toukokuuta!

Yhteiskuntamme on epäjatkuvuustilassa, mikä historiallisesti tarkasteltuna on usein tarkoittanut hirveää aikaa. Olisiko nyt mahdollisuus onnelliseen vallankumoukseen? Muun muassa tästä keskustellaan tämän kuukauden juttutuokiossa. 

Toukokuussa kurkistetaan tulevaisuudentutkija Roope Mokan maailmaan. Roope on Suomen ensimmäisen itsenäisen ajatushautomon Demos Helsingin toinen perustaja. Hänellä on pitkä kokemus hallitusten, yritysten ja kansalaisjärjestöjen neuvonantantajana suurten yhteiskunnallisten muutosten tulkitsemisessa. Roope on myös kirjoittanut runsaasti mm. digitalisaatiosta, kaupunkikehityksestä ja kulutuskulttuurista.

Tutustuin Roopeen 2010-luvun alussa silloisten projektiemme sivutessa toisiaan. Roope on luova ajattelija ja innokas kokeilija. Korona-ajan karanteenihaastattelussa hän kertoi omasta tulevaisuusajattelustaan ja tavoistaan kehittää sitä. Lisäksi hän jakoi ajatuksia itseä kiinnostavista muutosilmiöistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista yhteiskuntaamme. Roope myös kertoi suorasanaisesti, miltä tulevaisuus hänestä tuntuu.

Oheisen videon myötä mukavaa kevättä!

Tykkäsitkö? Jaa toki eteenpäin!

Mikä 2030?

Tämä video on osa sarjaa, joka on tehty oman tulevaisuusajattelun ja sen kehittämisen tueksi. Joka kuukauden 1. päivä julkaistavalla videolla pohditaan vaihtoehtoista huomista, luodaan näkymää tulevaan sekä kurkistetaan erilaisten tulevaisuusosaajien ajatteluun. Hyödynnä ideoita ja laita inspiraatiot jakoon!

Sarjan aiempia julkaisuja

Haluaisitko saada uudet tarinat suoraan sähköpostiisi?

Uutta sytykettä tulevaisuuden ajatteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.