Kesäkuu 2030

Hyvää kesäkuuta!

Pitkin kevättä on kuultu keskustelua ja luettu kirjoittelua koronan jälkeisestä ajasta – uudesta normaalista. Tämän kuukauden tulevaisuustuokiossa ei kuitenkaan puhuta koronan vaan normaalin jälkeisestä maailmasta. Ja toki paljon muusta.

Kesäkuussa tutustutaan Sitran johtavan ennakointispesialistin Mikko Dufvan ajatteluun. Mikko työskentelee Suomen tulevaisuuksien parissa tarkastellen tulevaisuuden kehityskulkuja ja niiden välisiä jännitteitä, merkkejä yllättävämmistä muutoksista sekä tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Tapasin Mikon ensimmäisen kerran vuosi sitten hänen vieraillessaan yhdellä kurssillani. Mikolla on laaja-alainen osaaminen ennakointiin ja yhteiskunnallisten muutosten tarkasteluun. Lisäksi Mikko on innostava puhuja. Olikin mukava saada kurkistaa hänen tulevaisuusajatteluunsa.

Tämä juttutuokio pidettiin maaliskuussa kaksi päivää ennen kuin hallitus tiedotti Suomen sulkemisesta. Yhteiskunta oli jo jännittyneessä tilassa. Pidimme etäisyyttä ja tervehdimme kengän kärkiä kopauttamalla. Koronasta emme juurikaan puhuneet. Sen sijaan keskustelimme Mikon matkasta tulevaisuustyön pariin, utopioista, postnormaalista, muutoksesta ja tulevaisuuden herättämistä tunteista. Oikeastaan juuri siitä, mitä kevätkin on pitänyt sisällään ja nostanut esiin.

Oheisen videon myötä hyvää kesää!

Tykkäsitkö? Jaa toki eteenpäin!

Mikä 2030?

Tämä video on osa sarjaa, joka on tehty oman tulevaisuusajattelun ja sen kehittämisen tueksi. Joka kuukauden 1. päivä julkaistavalla videolla pohditaan vaihtoehtoista huomista, luodaan näkymää tulevaan sekä kurkistetaan erilaisten tulevaisuusosaajien ajatteluun. Hyödynnä ideoita ja laita inspiraatiot jakoon!

Sarjan aiempia julkaisuja

Haluaisitko saada uudet tarinat suoraan sähköpostiisi?

Uutta sytykettä tulevaisuuden ajatteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.