Hyvää heinäkuuta!
Lomakausi on alussa ja on aika vaihtaa vapaalle. Tämä juttusarjakin pitää sen verran lomaa, että tässä kuussa ei julkaista haastatteluja. Inspiraatiota on kuitenkin tarjolla, ja vielä lomakauteen sopivassa muodossa!
Kaikkia tähänastisia haastateltavia yhdistää kiinnostus lukemiseen. Lukeminen on heille keskeinen tapa ylläpitää ja kehittää omaa osaamista. Lisäksi he kirjoittavat. Koska lukeminen sopii hyvin kesään, heinäkuun virikkeeksi saatkin muutaman kirjavinkin. Oheinen lukemisto koostuu sekä kevään jututettavien itsensä kirjoittamista ajankohtaisista teoksista että heidän jakamistaan muista tärpeistä. Aineisto suuntaa takuuvarmasti ajatuksia kohti huomista. Tarjolla on tietoa ja inspiraatiota, mutta myös provokaatiota.
Elina Hiltunen: Tulossa huomenna (2019)
Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen käy uusimmassa kirjassaan läpi aikamme megatrendejä ja niiden ennakoituja vaikutuksia. Kirjan lähdeaineisto on massiivinen ja tyydyttää vaativankin lukijan tiedonjanon.
Mikko Dufva: Megatrendit 2020 (2020)
Sitran ennakointityön kiteymä 2020-luvusta, siihen vaikuttavista ilmiöistä ja niiden välisistä jännitteistä. Megatrendiselvitys tuo viiden ajankohtaisen ilmiön ja keskustelunaiheen äärelle. Julkaisu on vapaasti ladattavissa Sitran sivuilta. Teos sopii erinomaisesti myös opetuskäyttöön.
Mika Aaltonen: Huomisen yhteiskunta (2019)
Tulevaisuustutkija Mika Aaltosen artikkelikokoelma siitä, millaiselle ajattelulle tekemisemme pitäisi 2020-luvulla perustua. Kirja tuo lukijan aikamme suurimpien yhteiskunnallisten haasteiden äärelle, mutta tarjoaa myös näkymiä uusiin avautuviin mahdollisuuksiin. Lukukokemus käynnisti myös tämän juttusarjan.
Antti Merilehto & Mika Aaltonen: Tekoäly – Ihminen ja kone (2019)
Tekoäly muuttaa arkeamme kuin sähkö aikanaan. Se vaikuttaa tapaamme toimia ja tehdä töitä. Mutta mikä on työnjako ihmisen ja koneen välillä ja miten sitä voitaisiin tulevaisuudessa myös johtaa? Kirja johdattelee ajankohtaisen tiedon ja esimerkkien kautta johtajan oppivien koneiden avustaman arjen äärelle.
James Bridle: New Dark Age – Technology and the End of the Future (2018)
Mitä enemmän maailma ympärillämme digitalisoituu, sitä pienemmiksi käyvät mahdollisuutemme ymmärtää sitä. Mitä enemmän meillä on tietoa saatavilla, sitä vähemmän tiedämme. Uuden teknologian hallitsema tulevaisuus ei ole välttämättä erityisen hyvää ja kaunista. Kirja haastaa, eikä vain miellyttävällä tavalla.
+ Alvin Toffler: Future Shock (1970)
Mitä tapahtuu ihmisissä ja yhteisöissä, jotka kohtaavat liian paljon muutosta liian lyhyessä ajassa? Listan bonuksena inspiroiva lukukokemus päällepuskevasta huomisesta 50 vuoden takaa.
Mukavaa kesää!
Tykkäsitkö? Jaa toki eteenpäin!
Mikä 2030?
Tämä video on osa sarjaa, joka on tehty oman tulevaisuusajattelun ja sen kehittämisen tueksi. Joka kuukauden 1. päivä julkaistavalla videolla pohditaan vaihtoehtoista huomista, luodaan näkymää tulevaan sekä kurkistetaan erilaisten tulevaisuusosaajien ajatteluun. Hyödynnä ideoita ja laita inspiraatiot jakoon!
Sarjan aiempia julkaisuja
Haluaisitko saada uudet tarinat suoraan sähköpostiisi?
Uutta sytykettä tulevaisuuden ajatteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.