Lokakuu 2030

Hyvää lokakuuta!

Työelämän muutoksista on puhuttu viime vuosina paljon. Erilaiset ajankohtaiset muutosilmiöt luovat yrityksille ja yhteisöille toisaalta haasteita pysyä toimintakykyisinä ja pärjätä kilpailussa, toisaalta mahdollisuuksia kehittää uusia toimintatapoja ja uutta liiketoimintaa. Parhaiten pärjäävät ne, joilla kyky muuttua. Muutoskyvykkyys onkin erilaisten yritysten ja yhteisöjen keskeinen tulevaisuustaito. Mutta millaisia ovat tulevaisuuskyvykkäät organisaatiot ja miten tulevaisuuden muutoskyvykkyyttä voi kehittää? 

Matka erilaisten tulevaisuusosaajien maailmoihin jatkuu kurkistuksella Marjaana Toimisen maailmaan. Marjaanalla on monipuolinen ja mielenkiintoinen ura erilaisten muutosten äärellä niin toimitusjohtajana, päätoimittajana kuin yritysjohdon konsulttina. Tällä hetkellä hän työskentelee liiketoimintajohtajana ja muutoksen tekijänä strategisen viestinnän muutostoimistossa Ellun Kanoissa. Työssään hän auttaa yrityksiä kehittämään kyvykkyyttä ja käytäntöjä suunnata tulevaisuuteen ja elämään todeksi siellä olevia mahdollisuuksia.

Puhuttiin hyvä tovi työelämän muutoksista sekä tulevaisuuskyvykkyyden kehittämisestä niin organisaatio- kuin yksilötasolla. Luonnollisesti käytiin myös läpi Marjaanan omaa matkaa aiheen äärelle ja hänen tapaansa uudistaa itseään ja osaamistaan. Asiaa oli paljon, josta valikoituja paloja oheisessa koosteessa.

Korona-ajan juttutuokio pidettiin etäyhteydellä Korppoon saaristosta löytyvän tietoliikennemaston juurella olevan ravintolan terassilla. Ravintola tosin oli suljettu ja pöydänkin virkaa toimitti roska-astia. Työelämää tämäkin. 🙂

Oheisen videon myötä hyvää syksyn jatkoa!

Tykkäsitkö? Jaa toki eteenpäin!

Mikä 2030?

Tämä video on osa sarjaa, joka on tehty oman tulevaisuusajattelun ja sen kehittämisen tueksi. Joka kuukauden 1. päivä julkaistavalla videolla pohditaan vaihtoehtoista huomista, luodaan näkymää tulevaan sekä kurkistetaan erilaisten tulevaisuusosaajien ajatteluun. Hyödynnä ideoita ja laita inspiraatiot jakoon!

Sarjan aiempia julkaisuja

Haluaisitko saada uudet tarinat suoraan sähköpostiisi?

Uutta sytykettä tulevaisuuden ajatteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.