Elokuu 2030

Hyvää elokuuta!

Kesä on kääntymässä loppusuoralle, lomakausi päättymässä, ja alkaa olla aika palata takaisin sorvin ääreen. Tämä tarkoittaa myös paluuta erilaisten tulevaisuuksien ajattelun ja tekemisen pariin. 

Juttusarja erilaisten tulevaisuusosaajien maailmoihin jatkuu kurkistuksella pitkän linjan tulevaisuusosaajan Sirkka Heinosen ajatteluun. Sirkka on dosentti ja professori emerita Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa. Hänellä on takanaan vuosikymmenien ura niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä tulevaisuudentutkimuksen kentässä. Sirkka on julkaissut kymmenittäin artikkeleita, kirjoittanut kirjoja, työskennellyt kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja hankkeissa sekä konsultoinut yrityksiä ja hallituksia tulevaisuuden tutkimukseen ja ennakointiin liittyvissä asioissa. Vuonna 2005 Sirkka valittiin ensimmäisenä suomalaisena naisena kansainvälisen maapallon tulevaisuutta pohtivan Rooman klubiin jäseneksi.

Olikin kunnia jututtaa Sirkkaan ja kurkistaa hänen ajatteluunsa. Juttutuokiossa Sirkka kertoi omasta matkastaan työhön vaihtoehtoisten tulevaisuuksien parissa, ajatuksiaan ajankohtaisista muutosilmiöistä ja niiden merkityksestä. Lisäksi Sirkka kertoi tavoistaan ylläpitää ja kehittää omaa tulevaisuusosaamistaan. Sirkan tapa ajatella ja toimia sopii hyvin virikkeeksi syksyn tulevaisuustyön käynnistämiseen ihan jokaiselle. Ja ihan jokaiselle tulevaisuuden ajattelu ja tekeminen myös kuuluvat.

Oheisen videon myötä mukavaa loppukesää!

Tykkäsitkö? Jaa toki eteenpäin!

Mikä 2030?

Tämä video on osa sarjaa, joka on tehty oman tulevaisuusajattelun ja sen kehittämisen tueksi. Joka kuukauden 1. päivä julkaistavalla videolla pohditaan vaihtoehtoista huomista, luodaan näkymää tulevaan sekä kurkistetaan erilaisten tulevaisuusosaajien ajatteluun. Hyödynnä ideoita ja laita inspiraatiot jakoon!

Sarjan aiempia julkaisuja

Haluaisitko saada uudet tarinat suoraan sähköpostiisi?

Uutta sytykettä tulevaisuuden ajatteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.