Joulukuu 2030

Hyvää joulukuuta!

Matka erilaisten tulevaisuusosaajien maailmoihin on tämän vuoden osalta päättymässä. Takana on ennen kaikkea opintomatka erilaisten ajattelijoiden ja tekijöiden maailmoihin. Oppimisen äärelle sarja on tällä erää myös hyvä päättää. 

Joulukuussa kurkistetaan Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professorin Kirsti Longan maailmaan. Kasvatustieteen kentällä Kirsti ei paljon esittelyjä kaipaa. Takana on huikea ura tutkimuksen, kehittämisen ja kouluttamisen parissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Kirsti on edelläkävijä, joka on keskeisesti ollut luomassa sitä ajattelu- ja toimintaympäristöä, jossa maamme tulevaisuuden toivoja tänä päivänä koulutetaan. Hänen kirjansa ovat olleet jo vuosikymmeniä modernin pedagogiikan kivijalkaa. 

Juttutuokiossa käydään läpi Kirstin ammatillista matkaa, jossa tulevaisuusajattelulla on ollut aivan keskeinen sija. Hän kertoo muun muassa nuoruuden kunnianhimoisesta ammatillisesta visiosta, edelläkävijyyden tragedioista sekä perustavanlaatuisista opeista ihmisestä ja ihmisyydestä. Keskustelussa päästiinkin tulevaisuusajattelun ytimeen.

Oheisen videon myötä mukavaa joulua!

Tykkäsitkö? Jaa toki eteenpäin!

Mikä 2030?

Tämä video on osa sarjaa, joka on tehty oman tulevaisuusajattelun ja sen kehittämisen tueksi. Joka kuukauden 1. päivä julkaistavalla videolla pohditaan vaihtoehtoista huomista, luodaan näkymää tulevaan sekä kurkistetaan erilaisten tulevaisuusosaajien ajatteluun. Hyödynnä ideoita ja laita inspiraatiot jakoon!

Sarjan aiempia julkaisuja

Haluaisitko saada uudet tarinat suoraan sähköpostiisi?

Uutta sytykettä tulevaisuuden ajatteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.