2030

12 kurkistusta tulevaisuuteen ja sen ajatteluun

Onpa hienoa saada sinut tänne – vaihtoehtoisten tulevaisuuksien äärelle! Koska luet tätä, olet selvästi kiinnostunut tulevaisuudesta, sen vaikutuksista elämääsi ja siellä olevista uusista mahdollisuuksista. Hyvä niin, sillä tämän päivän päätökset vaikuttavat joka tapauksessa tulevaisuuteesi. Huomisen hyvinvoinnin perusteet ovat tässä päivässä.

Kukaan ei tiedä varmuudella, mitä kaikkea tulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Voimme lähinnä tehdä valistuneita arvauksia vaihtoehtoisista kehityskuluista. Tulevaisuus tulee kuitenkin olemaan tavalla tai toisella erilainen. Osa tuosta muutoksesta on jo jossain ja joillekin nähtävillä, osa tulee täytenä yllätyksenä. 

Tulevaisuus ei tapahdu itsekseen. Se tapahtuu aina jonkun tekemänä. On tietysti eduksi, jos pystymme myös itse siihen vaikuttamaan – joku muu sen muuten varmuudella tekee. Jokainen teko alkaa ajatuksesta. Kehittämällä kykyä ajatella tulevaa luomme myös edellytyksiä vaikuttaa siihen ja tarttua toimeen.

Tältä sivulta löydät virikettä tulevaisuusajatteluun ja sen kehittämiseen. Suurin osa aineistosta on kurkistuksia erilaisten tulevaisuusosaajien maailmoihin. Usein on inspiroivaa kuulla, mitä erilaiset osaajat ja asiantuntijat tulevassa näkevät. Erityisen kiinnostavaa on kuitenkin tietää, millaisia tulevaisuusajattelijoita nämä osaajat itse ovat. Mistä heidän ajattelunsa kumpuaa ja miten he sitä kehittävät? Ehkä se inspiroi ja innoittaa omaakin ajattelua ja tekemistä.

Tervetuloa kuulolle!

t. Teemu // Rojektipäällikkö

Tilaa uudet jutut suoraan sähköpostiisi!

Haluaisitko saada tiedon uudesta inspiraatiosta suoraan sähköpostiisi? Se onnistuu helposti jättämällä sähköpostiosoitteesi alla olevalle lomakkeelle. Uutta sytykettä tulevaisuuden tarkasteluun on tarjolla aina kuukauden ensimmäinen päivä. Listalle liittyminen ei velvoita sinua mihinkään ja pääset poistumaan siltä milloin tahansa.