Haluaisitko kehittää projektityötäsi?

Projektityövalmennukset

Mikäli työskentelet projektinvetäjänä, oletan, että tavoitteesi on tehdä vaikuttavaa projektityötä – siis työtä, jonka tulokset elävät vielä projektin päättymisen jälkeenkin. Tarjoan projektinvetäjille webinaareja ja verkkokursseja oman arjen arviointiin ja vaikuttavien arjen käytäntöjen kehittämiseen. 

Tervetuloa mukaan!

Webinaarit

Vaikuttavan projektityön ensiaskeleet

Oletko uuden tai jo meneillään olevan kehittämisprojektin äärellä? Onko tavoitteenasi vaikuttava projektityö – siis työ, jonka tulokset elävät vielä projektin päättymisen jälkeenkin? Haluaisitko kehittää vaikuttavia projektityön käytäntöjä?
 
Helppojen ja halpojen ratkaisujen tarjoaminen on yleensä huijausta. Asiassa kuin asiassa hyväksi tuleminen vaatii aikaa ja vaivaa. Kuitenkin valtaosa työmme tuloksista on seurausta varsin pienestä joukosta toistuvia toimenpiteitä. Tuota pienten toistuvien tekojen joukkoa voidaan kutsua arkisemmin perustyöksi.
 
Vaikuttavan projektityön ensiaskeleet on kehittämisprojekteissa työskenteleville tarkoitettu webinaarisarja vaikuttavista projektityön käytännöistä. Yhdessä puolen tunnin jaksossa käsitellään yksi idea tai oivallus, jolla taatusti on vaikutusta. Nämä eivät ole rakettitiedettä vaan pelkistettyjä oppeja ja oivalluksia tavallisesta arjen työstä – perustyöstä.
 
Webinaarit ovat ilmaisia eikä niissä myydä mitään. Voit osallistua yhteen tai vaikka jokaiseen. Alta löydät tulevat webinaarit / tallenteet.

1: Vaikuttavan projektityön ensiaskeet

Sarjan ensimmäisessä webinaarissa käydään läpi vaikuttavan projektityön yksi tuloksen tekijä. Allekirjoittaneen mielestä tämä on myös ensimmäinen ja tärkein vaikuttavien tulosten mahdollistaja. Jos työssä olisi mahdollista keskittyä vain yhteen asiaan, mielestäni se olisi tämä.

Katso viimeisin tallenne tästä.

2: Vaikuttavan projektinhallinnan ensiaskeleet

Iso osa maailmasta pyörii projekteilla. Maailmassa on myös läjäpäin malleja projektien hallintaan. Gantteista, vesiputouksista, scrumeista, kanbaneista tai six sigmoista voi olla valtavasti hyötyä. Tässä toisessa webinaarissa en kuitenkaan puhu niistä. Sen sijaan esittelen mielestäni maailman yksinkertaisimman tavan varmistaa tuloksekas projektityön arki.

Katso viimeisin tallenne tästä.

3: Vaikuttavan projektityön todisteet

Mistä tiedät, että työsi tuottaa tulosta? Webinaarisarjan kolmannessa ja toistaiseksi viimeisessä osassa tarkastellaan vaikuttavan projektityön tunnusmerkkejä. Mistä tiedät, miten projektillasi menee? Mistä tiedät, että olet onnistunut? Yksi todistusaineisto on ylitse muiden.

Katso viimeisin tallenne tästä.

Webinaari vahvisti omia ajatuksiani projektin eteenpäin viemisestä ja "hoksautti" asioista, jotka pitäisi toteuttaa mahdollisimman pian.
Osallistuja

Verkkokurssit

Projektityön kuusi tuloksentekijää

Mistä vaikuttava projektityö koostuu? Haluaisitko kehittää projektillesi vaikuttavia käytäntöjä? Vaikuttava työskentely syntyy oikeiden asioiden päivittäisestä tekemisestä. 

Projektityön kuusi tuloksentekijää on verkkokurssi, jolla perehdytään – yhteensä kuuteen 🙂 – vaikuttavan projektityön osatekijään. Kurssi jatkuu siitä, mihin projektityön webinaareissa jäädään. Ohjelmassa tutustutaan keskeisiin käytäntöihin suunnitella projektityötä, ja alkaa elää suunnitelmia todeksi osana arjen tekemistä.

Kurssi on päivitetty versio aiemmin tarjolla olleesta Projektityö tuloskuntoon 66 päivässä -valmennuksesta. Kolmen kuukauden sijaan tämä toteutus on kuuden viikon rautaisannos projektityön käynnistämiseen tai sen vauhdittamiseen.

Verkkokurssi ei ole juuri nyt tarjolla.

Jaksot olivat juuri sopivan mittaisia, "annospaloja". Pidin myös selkeästä rakenteesta.
Osallistuja

Kokeilevan kehittämisen lyhyt oppimäärä

Kokeilemisesta puhutaan nykyään paljon. Se tarkoittaa tavoitteellista pienin askelin tapahtuvaa käytännön tekemistä, jossa työskentelyn suuntaa korjataan tai muutetaan karttuvien oppien pohjalta. Kokeilemisen idea on löytää toiminnasta arvoa tuottavat asiat ja keskittyä niihin.

Kokeileminen ei ole mitenkään uusi asia. Ihminen on syntyessään luontainen kokeilija. Ihmisen halu järkeistää omaa tekemistään on vain teollisella aikakaudella johtanut suunnitteluvetoisen toiminnan ja toimintakulttuurin äärelle. Prosessikaavioissa tekijä ja tekemisen kohde kuten asiakas tai loppukäyttäjä ovat erkaantuneet toistensa näköpiirin ulkopuolelle. Vakiintuneessa toimintaympäristössä, jossa lopputulos tiedetään hyvin jo ennakkoon, tämä toimiikin. Nykymaailma on vain täynnä arvaamattomuutta ja muutosta. Tarvitaan ketterää reagointikykyä. 

Kokeilevan kehittämisen lyhyt oppimäärä on verkkovalmennus kokeilevan kehittämisen perusteisiin. Valmennus on tarkoitettu suunnittelu- ja käynnistymisvaiheessa oleville projekteille ja näiden vetäjille, jotka haluavat kehittää arjen työtapoja ja käytännön kokeiluosaamista. Valmennus auttaa tavoitteelliseen ja toiminnalliseen projektityöhön.

Verkkokurssi ei ole juuri nyt tarjolla.

Sulla on kiva ja rento tyyli opettaa. Hyviä vinkkejä!
Osallistuja